Barion Pixel
nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Image Caption Title Here!

This is description of image. You can insert HTML code there!

Image Caption Title Here!

This is description of image. You can insert HTML code there!

Image Caption Title Here!

This is description of image. You can insert HTML code there!

Csendes hajózás...
 

Csendes hajózás...

Egy hajó legénységének meg kell tanulnia együtt dolgozni. Így van ez a gyermekmunkásokkal is.

pdfLetölthető pdf verzió1.07 MB

Csendes hajózás a személyes kapcsolatok és a vezetés hullámzó vizein
Mit tegyek, ha munkatársam vagy barátom bírál engem vagy a munkámat? Hogyan fékezhetem meg a nyelvemet, és hogyan szabályozhatom azt, amit másoknak mondok? Mit tanít a Biblia a pletykáról és azokról, akik pletykálnak? Hogyan kerülhetem el a szakadást vagy az összetűzéseket személyes kapcsolataimban? Mindig engedelmeskednem kell vezetőmnek? Hogyan lehetek jó vezető? Vezetőnek születni kell, vagy a vezetést meg lehet tanulni? Milyen felelősség terhel egy vezetőt? Sam Doherty ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszeget könyvében. Például:

Egy vezető vezessen!

„A vezető elsődleges feladata az, hogy vezessen. Emlékszünk a meghatározásra: „Vezető az, akit mások követnek.” Ezért ha meg akarjuk tudni, hogy elfogadnak-e bennünket vezetőnek vagy sem, egyszerűen tekintsünk magunk mögé, és nézzük meg, követ-e bennünket valaki.

A vezető felelőssége − természetesen Istenre figyelve − megszabni azt az irányt, amelyik a munka, a munkatársak és a gyermekek szempontjából a legjobb, majd az élre állni és elindulni a csapattal együtt.
Egy vezetőnek nem az a feladata, hogy kitalálja, merre akarnak a többiek menni, és abba az irányba induljon el (jóllehet egy jó vezető mindig kikéri mások véleményét és nyitott mások javaslataira). A keresztyén szolgálat soha nem jelent teljes demokráciát. Mindig kellenek a vezetők. Azt is tudomásul kell venni, hogy az emberek általában sokféle véleményt, álláspontot képviselnek, amelyeket gondosan, imádságos szívvel érdemes megfontolni. Ám az a törekvés, hogy mindenkit egy nevezőre és egyetértésre juttassunk, gyakran inkább zűrzavart eredményez.

Egy vezető feladata nem az, hogy beleegyezését adja ahhoz, amit mindenki akar, hanem hogy segítsen a többieknek meglátni azt, amit ő meglátott, és elindulni abba az irányba, amerre ő elindult. Az új „látást” gyakran a vezető kapja meg először, ezért az ő feladata ezt a látást a többiekkel közölni, illetve átadni nekik. Egy vezető mindig elölről vezet és nem hátulról.”