nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo nivo
A gyulekezettol a gyermekig
 
A Gyülekezettől a gyermekig szolgálat egy nagyszerű lehetőség a lakókörnyezetünkben élő gyermekek megismerésére, evangélizálására és kapcsolatépítésre. A program a VISZ által ingyenesen biztosított eszközökkel (traktátusok, levelező sorozatok), de a gyülekezet által megbízott személyek bevonásával valósul meg. A program bemutatását és a megvalósításához szükséges rövid felkészítést a VISZ munkatársai biztosítják. Ez a program nagyszerűen illeszkedik a helyi gyülekezet adottságaihoz, lehetőségeihez, szolgálati lehetőséget biztosít a gyülekezet tagjainak, kiszélesítve a lakókörnyezetének megszólítására alkalmas eszköztárát.
 
További információt a program koordinátorától kaphat.
 
pikeva
 
 
 
 
Pistainé Kelemen Éva
 
A Levelező Klub itt közzétett és tömörített mappánként letölthető sorozatait úgy alakítottuk át, hogy azokat az eredeti programhoz hasonlóan, de digitális formában lehessen felhasználni. A digitális levelezés menete lehet a következő: a felnőtt (hitoktató, levelező önkéntes munkatárs, szülő, nagyszülő) elküldi vagy megmutatja digitális formában a soron következő leckét a gyermeknek, és megbeszélik a levelezés menetét. Ez a következő: a gyermek, miután elolvassa figyelmesen a színes szöveges részeket, kinyomtatja – ha kell, segítséggel – a nyomtatható oldalt. Megoldja a feladatokat. Az előre egyeztetett módon (lefotózva, szkennelve) ő, vagy a szülő, ill. gondviselő visszajuttatja a gyermekkel levelező felnőttnek a kitöltött feladatlapot. A levelező felnőtt, miután visszakapta azt a gyermektől, kijavítja, majd a következő leckével együtt visszaküldi a gyermeknek.
Az egyes leckék felépítése a következő: színes szöveges rész + 1 nyomtatható oldal a feladatokkal. A gyermek válaszaiból derül ki, megértette-e az adott lecke tartalmát és üzenetét.
Ha a levelezéshez segítségre, esetleg megoldókulcsra van szükség, munkatársunk készséggel áll mindenkinek a rendelkezésére. Szintén őt kell keresni, ha a levelezést irányító felnőtt névre szóló oklevéllel szeretné megajándékozni a gyermekeket, miután befejeztek egy sorozatot.
 
Azoknak a gyermekeknek, akik nem állnak kapcsolatba olyan tanítóval, hitoktatóval, aki a megoldott feladataikra válaszolhat, de szeretnék visszaküldeni a feladatokat valakinek, aki kijavítja, értékeli, a VISZ Levelező Klubjának email címét ajánljuk: levelezoklub@visz.org. Tanácsadó, levelező munkatársaink örömmel válaszolnak a beérkező levelekre.
 
A szolgálatban használt levelező sorozatokat innen tölthetik le.
(Klikkeljen a kép alatti fájlra, majd frissítse az oldalt, vagy klikkeljen rá jobb gombbal és válassza a 'link megnyitása új lapon'-t, és akkor indul a letöltés!)
Tomi es Evi
 
 
Isten epitokovei
 
 
Felfedezők1 
 
 
Isten gondoskodik rólad
 
A javasolt traktátusok szövegei itt tölthetők le.
 
3 1 a javadra
 
Azt kerdezed
 
BE van e irva
 
Hogyan juthatok
 
Talalkozz